ERGENEKON ÇETESİ

Ergenekon Terör Örgütünün Tüm Telefon Görüşmeleri ve İddianamenin Tamamı…..

İddianameden skandal belge çıktı

Posted by oktay571 Ocak 9, 2011

İddianameden skandal belge çıktı

Çağdaş Eğitim Vakfı’nın darbe kışkırtıcılığı yaptığının ortaya çıktığı öne sürülüyor..

iddianame
ÇYDD ve ÇEV hakkında hazırlanan,Ergenekonİddianamesinin delilleri arasında skandal bir belge var. Adı “Halktan orduya vekaletname”. Belge birelektronikposta. Gönderici, sekreterya@cev.org.tr. Yani Çağdaş Eğitim Vakfı’nın kurumsal iletişim adresi. Gönderildiği tarih 23 Ekim 2007. Yollandığı adresGenelkurmayBaşkanlığı. Elektronik postada aynen şöyle yazıyor.

Belgeye göre, sivil toplum örgütü olduğunu iddia eden ve adında çağdaş olan bir vakıf açıkça, ordudan sivil iradeyi hiçe sayıp, darbe yapmasını istiyor. Başkomutan, yani cumhurbaşkanının bile devre dışı bırakılması gerektiğini savunuyor. Peki niçin darbe çığırtkanlığı yaptılar?

Belgenin tarihi oldukça önemli. Çünkü Türkiye, o günlerde kelimenin tam anlamıyla diken üstündeydi. Elektronik postanın Genelkurmay’a gönderilmesinden sadece 2 gün önce 21 Ekim 2007’de,terörörgütü PKK Dağlıca’ya saldırdı. 12 mehmetçiğimiz şehit oldu. 8 asker kaçırıldı. İddiaya göre “darbe yapın çağrısı yapanlar”, gergin durumun, demokrasinin katline dönüşmesini istediler. Elektronik mektubun devamında TSK’dan fiili olarak ülkeyi yönetmesi talep ediliyor.

SAMANYOLU HABER TV

Yorum bırakın