ERGENEKON ÇETESİ

Ergenekon Terör Örgütünün Tüm Telefon Görüşmeleri ve İddianamenin Tamamı…..

Perinçek’e çifte yalanlama

Posted by oktay571 Nisan 25, 2011

Perinçek’e çifte yalanlama

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in bir yalanı daha ortaya çıktı.

18.Nisan.2011,18:32:46
perinçek öcalan
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi‘ndekiErgenekondavasındaDanıştaysaldırısına ilişkin tanık sıfatıyla dinlenen avukat Tarkan Toper’in ardından Koray Yılmaz’ın da ifadesine başvuruldu. İfadesi alınan Toper ve Yılmaz, Perinçek’in ‘casus’ iddiasını yalanladı.

Davanın tutuklu sanıklarından İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Danıştay saldırısından bir gün önce akşam saatlerinde Alparslan Arslan’ın, Tarkan Toper ve Koray Yılmaz ile yemekte bir araya geldiklerini iddia etmişti. Perinçek, bu 3 kişinin yanında ismi Gonca Bahar, Gonca Giray ya da Jovica olan bir kadının da bulunduğunu iddia etmiş, Bulgaristan uyruklu bu kadının MOSSAD ajanı olduğunu öne sürerek bu konunun araştırılmasını talep etmişti.

Bugün Ergenekon davasında önce Tarkan Toper tanık olarak dinlendi. Bu kadının Koray Yılmaz ile birlikte olduğunu belirten Toper, ismini hatırlayamadığını söyledi. Daha sonra da Toper’in avukatlığını yürüttüğü iş adamı olan arkadaşı Koray Yılmaz’ın da ifadesine başvuruldu. Olay günü birlikte yemek yediklerini doğrulayan ancak alkol sınırını aşmış durumda olduğunu belirten Yılmaz, yanındaki kadının Gonca isimli birisi olmadığını söyledi. Yılmaz, o gün iki bayan arkadaşından birinin yanında olabileceğini söyledi. Bu bayanlardan birinin adının Derya, diğerinin ise Nesrin ya da Nermin olabileceğini belirten Toper, bu bayan arkadaşlarının isimlerini de bilmediğini söyledi. Başkan Şengün’ün, “Gonca Bahar ya da Gonca Giray diye bir kadından bahsediliyor.” hatırlatması üzerine Yılmaz, “Bahar diye Telekom’da çalışan bir bayan arkadaşım var ama olay günü yanımızda olan o değildi.” dedi.
Bekar olması ve geceleri eğlence mekanlarına çok gidip geldiği için birçok mekan sahibi tarafından tanındığını belirten Yılmaz, olay günü Alparslan Arslan’ın Tarkan Toper ile birlikte geldiğini ancak kendisini tanımadığını söyledi. Toper, “Onlar geldiğinde kakara kikiri durumdaydım. Gelene hoş geldin, gidene güle güle modundaydım. Alkolün etkisiyle çok ayrıntı da hatırlayamıyorum. Masaya oturduğu ile kalktığı bir oldu. Belki ortamı beğenmemiş olabilir. Tarkan onu bırakıp geldiğinde kendisinin bir avukat arkadaşı olduğunu söyledi. Danıştay saldırısından iki gün sonra da Tarkan ile görüşmemizde Danıştay saldırısını gerçekleştiren kişinin o gece masamıza gelen kişi olduğunu söyledi bana.” diye konuştu.

Tanık Koray Yıldırım, gazeteci Ecevit Kılıç’ın da iddialarında geçen konularla ilgili olarak Bulgaristan ve Kuzey Irak ile ilişkisi olup olmadığı şeklindeki soruya da cevap verdi. İnşaat, enerji ve danışmanlık işi yaptığını belirten Yılmaz, Bulgaristan ile hiçbir bağlantısı bulunmadığını, son döneme kadar Kuzey Irak ile de bir ilişkisi olmadığını söyledi. Yılmaz, son 2-3 ay içerisinde Kuzey Irak ile bir iş konusunun gündeme geldiğini ancak Danıştay saldırısının gerçekleştiği 2006 yılında her iki ülke ile de bir bağlantısı olmadığını tekrar etti.

CİHAN

CİHAN

Yorum bırakın