ERGENEKON ÇETESİ

Ergenekon Terör Örgütünün Tüm Telefon Görüşmeleri ve İddianamenin Tamamı…..

BDP’de suikast mi planlandı ?

Posted by oktay571 Ağustos 3, 2011

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’e yönelik suikast kararı BDP İl Başkanlığı’da mı alındı?

03.Ağustos.2011,01:21:02
fdsdc
İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı suikast iddianamesinden, daha önce kamuoyuna yansıyan Mehmet Metiner ve Candaş Tolga Işık’a yönelik suikat planıyla ilgili çok çarpıcı bilgiler çıktı.
İddiaya göre PKK’nın Gençlik yapılanması “Demokratik Yurtsever Gençlik” üyeleri 27 ve 30 Ocak 2011’de BDP Beyoğlu İlçe Binası’nda bir kaos toplantısı yaptı.Toplantıda İstanbul’da şiddet eylemlerinin artırılması kararlaştırıldı. Örgüt üyeleri her gece 500 araç yakacak, molotofkokteyli atacak ve izinsiz gösteriler düzenleyecekti.

Kaos planının bu kadarı bile tüyler ürpertirken, o toplantılarda şimdiAK Partimilletvekili olan gazeteci Mehmet Metiner ile gazeteci Candaş Tolga Işık’a yönelik suikast emrinin verildiği de öne sürülüyor. Bu sadece bir söylenti de değil. Zira savcının elinde o toplantıların ses kaydının olduğu söyleniyor.

Ayrıca Metiner’e suikast yapacağı iddia edilen Kutbettin Güllü’nün ifadeleri de bu iddiaları doğruluyor. Etkin pişmanlıktan yararlanan Güllü, iddianameye göre kendisine verilen parayla silah aldığını ve birkaç kez Metiner’in çalıştığı gazetenin önünde beklediğini itiraf etti. Ancak son anda eylemi yapmaktan vazgeçti.

Sokak olayları ile ilgili kararların ise harfiyen uygulandığı ortaya çıktı. Örgüt mensupları İstanbul’un çeşitli ilçelerinde 100 aracın yakılmasından, 2 aracın yakılmaya çalışılmasından ve Maltepe’deki bir markete molotof kokteyli atılmasının da dahil olduğu 26 eylemden sorumlu tutuluyor.

11 Şubat’ta başlatılan operasyonlarla 72 kişi yakalandı. Zanlı Kutbettin Güllü ve 5 kişi etkin pişmanlıktan yararlandı. Diğer sanıklar hakkında ise 7,5 yıl ile bin 14 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

SAMANYOLU HABER TV

Yorum bırakın